Rotole
Najavite slasno proljeće!
Talijanske rotole čine jedno tipično (izvrsno) jelo mediteranskog štiha koje se zaista
savršeno uklapa u ovo razdoblje godine. Ususret proljeću, naša okolina se
primjetno budi, a nerijetko se slično može reći i za nas same. Rotole će svojim
dojmom definitivno doprinijeti živosti vašeg jelovnika, a balans između
hrskavosti i nježnosti, jednostavnosti pripreme te slojevitosti okusa
impresionirat će svakog gosta! Zahvaljujući ovim ukusnim vjesnicima bit ćete
spremni za najavu još jednog slasnog proljeća!
Sastojci
KoličinaSastojci
1paket
savijača250ml
beef broth500g
mrkve500g
svježeg sira2tegle
kisele cikle1kg
špinata (može i smrznuti)sol
papar
maslac
parmezan
Koraci
Korak 1
Narežite mrkvu na ploške te je prepržite na malo maslinova ulja.
Korak 2
Dodajte vode da se mrkva skuha, a zatim je skuhanu začinite sa soli i paprom te izblendajte u pire.
Korak 3
Ponovite isto sa špinatom.
Korak 4
Ciklu ocijedite pa zblendajte u pire.
Korak 5
Posolite svježi sir i temeljito promiješajte.
Korak 6
Svi ovi sastojci bit će dostatni za 3 rolade.
Korak 7
Razmažite ciklu na prvu koru i zamotajte je u tanku rolicu.
Korak 8
Na drugu koru namažite sir, uz jedan rub stavite rolicu s ciklom i sve zajedno zarolajte.
Korak 9
Na treću koru namažite mrkvu, uz jedan rub stavite rolicu s ciklom i sirom te sve zarolajte
Korak 10
Na četvrtu koru namažite špinat, uz jedan rub stavite ostale rolice i sve zarolajte.
Korak 11
Premažite uljem aluminijsku foliju te u nju zamotajte roladu.
Korak 12
. Kuhajte na vatri u posudi s vodom do pola rolade; 10 min s jedne strane, pa okrenite na drugu i kuhajte još 10 min.
Korak 13
Izvadite na papir za pečenje, odmotajte i ohladite, a zatim razrežite na šnite te par minuta ispecite na maslacu s obje strane.