Rotole

Najavite slasno proljeće!

ROTOLE hero

Talijanske rotole čine jedno tipično (izvrsno) jelo mediteranskog štiha koje se zaista
savršeno uklapa u ovo razdoblje godine. Ususret proljeću, naša okolina se
primjetno budi, a nerijetko se slično može reći i za nas same. Rotole će svojim
dojmom definitivno doprinijeti živosti vašeg jelovnika, a balans između
hrskavosti i nježnosti, jednostavnosti pripreme te slojevitosti okusa
impresionirat će svakog gosta! Zahvaljujući ovim ukusnim vjesnicima bit ćete
spremni za najavu još jednog slasnog proljeća!

Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremeJednostavno
Porcije3

Sastojci

KoličinaSastojci
1paket
savijača
250ml
beef broth
500g
mrkve
500g
svježeg sira
2tegle
kisele cikle
1kg
špinata (može i smrznuti)
sol
papar
maslac
parmezan

Koraci

Korak 1
Narežite mrkvu na ploške te je prepržite na malo maslinova ulja.
Korak 2
Dodajte vode da se mrkva skuha, a zatim je skuhanu začinite sa soli i paprom te izblendajte u pire.
Korak 3
Ponovite isto sa špinatom.
Korak 4
Ciklu ocijedite pa zblendajte u pire.
Korak 5
 Posolite svježi sir i temeljito promiješajte.
Korak 6
Svi ovi sastojci bit će dostatni za 3 rolade.
Korak 7
Razmažite ciklu na prvu koru i zamotajte je u tanku rolicu.
Korak 8
Na drugu koru namažite sir, uz jedan rub stavite rolicu s ciklom i sve zajedno zarolajte.
Korak 9
Na treću koru namažite mrkvu, uz jedan rub stavite rolicu s ciklom i sirom te sve zarolajte
Korak 10
Na četvrtu koru namažite špinat, uz jedan rub stavite ostale rolice i sve zarolajte.
Korak 11
Premažite uljem aluminijsku foliju te u nju zamotajte roladu.
Korak 12
. Kuhajte na vatri u posudi s vodom do pola rolade; 10 min s jedne strane, pa okrenite na drugu i kuhajte još 10 min.
Korak 13
Izvadite na papir za pečenje, odmotajte i ohladite, a zatim razrežite na šnite te par minuta ispecite na maslacu s obje strane.

Posluživanje

Rolete su fine, sočne i mekane, ali ako želite uvijek možete iskoristiti klasični trik sa svježom salatom. Svježa zelena salata savršeno će zaokružiti vaše rotole, a dodati i malo hrskavosti u teksturu.

Topla preporuka

Uštedite malo vremena, da više ostane za uživanje! Rotole zarolate te izrežite dan unaprijed. Rasporedite ih po plehu i prekrijte plastičnom folijom pa stavite u hladnjak dok ne budu spremni za upotrebu.