Rotole

Najavite slasno proljeće!
ROTOLE hero

Talijanske rotole čine jedno tipično (izvrsno) jelo mediteranskog štiha koje se zaista
savršeno uklapa u ovo razdoblje godine. Ususret proljeću, naša okolina se
primjetno budi, a nerijetko se slično može reći i za nas same. Rotole će svojim
dojmom definitivno doprinijeti živosti vašeg jelovnika, a balans između
hrskavosti i nježnosti, jednostavnosti pripreme te slojevitosti okusa
impresionirat će svakog gosta! Zahvaljujući ovim ukusnim vjesnicima bit ćete
spremni za najavu još jednog slasnog proljeća!

Vrijeme pripreme
:
60 min
Težina pripreme
:
Jednostavno
Porcije
:
3

Sastojci

KoličinaSastojci
1paket
savijača
250ml
beef broth
500g
mrkve
500g
svježeg sira
2tegle
kisele cikle
1kg
špinata (može i smrznuti)
sol
papar
maslac
parmezan

Koraci

Korak 1
Narežite mrkvu na ploške te je prepržite na malo maslinova ulja.
Korak 2
Dodajte vode da se mrkva skuha, a zatim je skuhanu začinite sa soli i paprom te izblendajte u pire.
Korak 3
Ponovite isto sa špinatom.
Korak 4
Ciklu ocijedite pa zblendajte u pire.
Korak 5
 Posolite svježi sir i temeljito promiješajte.
Korak 6
Svi ovi sastojci bit će dostatni za 3 rolade.
Korak 7
Razmažite ciklu na prvu koru i zamotajte je u tanku rolicu.
Korak 8
Na drugu koru namažite sir, uz jedan rub stavite rolicu s ciklom i sve zajedno zarolajte.
Korak 9
Na treću koru namažite mrkvu, uz jedan rub stavite rolicu s ciklom i sirom te sve zarolajte
Korak 10
Na četvrtu koru namažite špinat, uz jedan rub stavite ostale rolice i sve zarolajte.
Korak 11
Premažite uljem aluminijsku foliju te u nju zamotajte roladu.
Korak 12
. Kuhajte na vatri u posudi s vodom do pola rolade; 10 min s jedne strane, pa okrenite na drugu i kuhajte još 10 min.
Korak 13
Izvadite na papir za pečenje, odmotajte i ohladite, a zatim razrežite na šnite te par minuta ispecite na maslacu s obje strane.

Posluživanje

Rolete su fine, sočne i mekane, ali ako želite uvijek možete iskoristiti klasični trik sa svježom salatom. Svježa zelena salata savršeno će zaokružiti vaše rotole, a dodati i malo hrskavosti u teksturu.

Topla preporuka

Uštedite malo vremena, da više ostane za uživanje! Rotole zarolate te izrežite dan unaprijed. Rasporedite ih po plehu i prekrijte plastičnom folijom pa stavite u hladnjak dok ne budu spremni za upotrebu.