KAKO IZRADITI JELOVNIK ZA RESTORAN

Svaki uspješan restoran nudi odličan jelovnik koji privlači klijente. Dobro osmišljen i dizajniran jelovnik poboljšat će iskustvo gostiju i učiniti Vaš posao profitabilnim. Iako je sam izgled jelovnika vrlo važan, još je važnije da je njegov sadržaj uzbudljiv i zanimljiv. Mi u METRO-u želimo Vas provesti kroz korake za izradu savršenog jelovnika.
O ČEMU GOVORI OVAJ ČLANAK
Određivanje stavki na jelovniku
1. ODLUČIVANJE O STAVKAMA NA JELOVNIKU
Organizacija jelovnika
2. REDOSLIJED STAVKI NA JELOVNIKU
Kako opisati hranu na jelovniku
3. IZRADA OPISA ZA STAVKE NA JELOVNIKU
Određivanje cijena
4. ODREĐIVANJE CIJENA JELA
Rad na dizajnu jelovnika
5. DIZAJNIRANJE JELOVNIKA
Kada ste odredili artikle, redoslijed, opis i cijene, vrijeme je da dizajnirate jelovnik za restoran.
Vrijeme je za tisak!
6. TISAK JELOVNIKA
Često postavljena pitanja
7. ČESTA PITANJA- KAKO IZRADITI JELOVNIK ZA RESTORAN
Prije nego što odlučite o jelima, napravite popis proizvoda koji će Vam trebati. Koja je oprema i hrana potrebna za svako jelo? Koliko mi članova osoblja treba za pripremu?
Mnogi su intolerantni ili alergični na određenu hranu. Označite jela i zabilježite njihov sastav tako da na svako pitanje možete odgovoriti bez greške. Tako ćete ostaviti dobar dojam na klijente i pobrinuti se za njihovu sigurnost.
Mišljenja o cijenama razlikuju se. Unaprijed napravite popis sastojaka i cijena, ali se i pobrinite da ostvarujete i dovoljan profit kako biste mogli bez problema platiti najam, osoblje itd.