Fish and chips
Sastojci
KoličinaSastojci
6filea
Brancina bez kože300g
brašna300ml
bijelog vina6grančica
majčine dušice45ml
suncokretovog ulja120g
bjelanjaka1prst
soli8velikih
krumpiraškrob
Koraci
Izmiješajte sastojke.
Brašno i bijelo vino dobro izmiješajte, dodajte listove majčine dušice, ulje i sol te dobro miješajte.
Pripremite brancina
Tucite bjelanjak dok ne postane čvrst. Razrežite brancina na debele trake, uvaljajte u malo škroba, provucite kroz smjesu za pohanje i pržite na 160°C otprilike 5 minuta dok ne postane zlatnožut.
Pripremite krumpir
Ogulite krumpire, narežite ih u obliku čipsa tako da je svaki komad jednake veličine i stavite u hladnu vodu da se odstrani škrob. Zatim krumpire dobro posušite kuhinjskom krpom i pržite oko 2 minute. Stavite krumpire na krpu da se ocijede, a zatim ih ponovno pržite dok ne postanu zlatnožuti.
Poslužite
Zamotajte u papirnati smotuljak, posolite i poslužite.