Fish and chips

Fish and chips
Vrijeme pripreme45 minuta
Težina pripremeLagano
Porcije6

Sastojci

KoličinaSastojci
6filea
Brancina bez kože
300g
brašna
300ml
bijelog vina
6grančica
majčine dušice
45ml
suncokretovog ulja
120g
bjelanjaka
1prst
soli
8velikih
krumpira
škrob

Koraci

Izmiješajte sastojke.
Brašno i bijelo vino dobro izmiješajte, dodajte listove majčine dušice, ulje i sol te dobro miješajte.
Pripremite brancina
Tucite bjelanjak dok ne postane čvrst. Razrežite brancina na debele trake, uvaljajte u malo škroba, provucite kroz smjesu za pohanje i pržite na 160°C otprilike 5 minuta dok ne postane zlatnožut.
Pripremite krumpir
Ogulite krumpire, narežite ih u obliku čipsa tako da je svaki komad jednake veličine i stavite u hladnu vodu da se odstrani škrob. Zatim krumpire dobro posušite kuhinjskom krpom i pržite oko 2 minute. Stavite krumpire na krpu da se ocijede, a zatim ih ponovno pržite dok ne postanu zlatnožuti.
Poslužite
Zamotajte u papirnati smotuljak, posolite i poslužite.