Vege kofte
Bliski istok nikad nije bio bliže!
Turske kofte ili mesne okruglice slične su našim faširancima ili ćuftama, ovisno o tome kuhamo li ih u umaku ili ih popržimo. Ova veganska verzija okusom stoji uz bok poznatom jelu u mesnoj izvedbi.
Sastojci
KoličinaSastojci
1žličica
sjemenki korijandera1žličica
sjemenki kumina3cm
đumbira sitno sjeckana4češnja
češnjaka sitno sjeckana2
naribane tikvice3
naribane veće mrkve400g
slanutka3žlice
sjeckanog peršina100g
krušnih mrvica100g
slanutkovog brašnamalsinovo ulje
sol
papar
Koraci
Korak 1
Pomiješajte sve sastojke za umak te ga ostavite u hladnjaku.
Korak 2
Češnjak i đumbir prepržite kratko na maslinovom ulju te dodajte sjemenke korijandera i kumina prethodno usitnjene u mužaru.
Korak 3
Slanutak stavite u bledner, dodajte naribanu tikvicu, mrkvu i peršin te sve dobro usitnite, pazeći da ne miksate previše, kako bi zadržali teksturu namirnica.
Korak 4
Dodajte začine, đumbir, češnjak, sol, papar, krušne mrvice i brašno te sve dobro promiješajte rukom.
Korak 5
Uzmite manje komade smjese i napravite valjkasti oblik kofte.
Korak 6
Zagrijte ulje u tavi te pecite kofte sa svih strana, a pečene izvadite na papirnati ručnik kako bi uklonili višak masnoće.