Vege kofte
Bliski istok nikad nije bio bliže!

Turske kofte ili mesne okruglice slične su našim faširancima ili ćuftama, ovisno o tome kuhamo li ih u umaku ili ih popržimo. Ova veganska verzija okusom stoji uz bok poznatom jelu u mesnoj izvedbi.
Vrijeme pripreme
:
60 min
Težina pripreme
:
Jednostavno
Porcije
:
2
Sastojci
KoličinaSastojci
1žličica
sjemenki korijandera1žličica
sjemenki kumina3cm
đumbira sitno sjeckana4češnja
češnjaka sitno sjeckana2
naribane tikvice3
naribane veće mrkve400g
slanutka3žlice
sjeckanog peršina100g
krušnih mrvica100g
slanutkovog brašnamalsinovo ulje
sol
papar
Koraci
Korak 1
Pomiješajte sve sastojke za umak te ga ostavite u hladnjaku.
Korak 2
Češnjak i đumbir prepržite kratko na maslinovom ulju te dodajte sjemenke korijandera i kumina prethodno usitnjene u mužaru.
Korak 3
Slanutak stavite u bledner, dodajte naribanu tikvicu, mrkvu i peršin te sve dobro usitnite, pazeći da ne miksate previše, kako bi zadržali teksturu namirnica.
Korak 4
Dodajte začine, đumbir, češnjak, sol, papar, krušne mrvice i brašno te sve dobro promiješajte rukom.
Korak 5
Uzmite manje komade smjese i napravite valjkasti oblik kofte.
Korak 6
Zagrijte ulje u tavi te pecite kofte sa svih strana, a pečene izvadite na papirnati ručnik kako bi uklonili višak masnoće.