Komiška pogača

Komiska pogaca
Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremeMedium
Porcije7

Sastojci

KoličinaSastojci
10g
suhog kvasca
400-500ml
mlake vode
2žlice
maslinovog ulja
2kom
luka nasjeckanog
2češnja
češnjaka, sitno nasjeckanog
400ml
pelata
1žlica
sušenog timijana
1prstohvat
usitnjenog crnog papra
10kom
maslina
1žlica
kapara
10-12kom
slanih inćuna

Koraci

Korak 1
U zdjelu stavite brašno, dodajte suhi kvasac, mlaku vodu, sol i maslinovo ulje pa umijesite glatko, elastično tijesto. Oblikujte tijesto u kuglu i vratite u zdjelu u koju ste stavili malo maslinovog ulja. Kuglu tijesta preokrenite tako da bude obloženo uljem. Pokrijte krpom i ostavite da se diže oko 45 minuta.
Korak 2
Za to vrijeme pripremite nadjev.
Korak 3
Na zagrijano maslinovo ulje dodajte luk, posolite i pirjajte dok ne omekša, oko 8 minuta. Dodajte češnjak, pelate, timijan i papar pa sve pirjajte još 10 minuta.
Korak 4
Tijesto podijelite na 2 dijela. Svaki dio tanko razvaljajte.
Korak 5
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i premažite s malo maslinova ulja.
Korak 6
U lim stavote prvi dio razvaljanog tijesta, po njemu nanesite nadjev, pospite kaparima i otkoštenim maslinama te rasporedite slane inćune.
Korak 7
Preko svega stavite drugi dio razvaljanog tijesta. Rubove tijesta zatvorite, stisnite prstima da se zalijepi donji i gornji sloj tijesta. Tijesto odozgo mjestimično izbockajte vilicom i premažite maslinovim uljem.
Korak 8
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 25-30 minuta na 220°C.
Iskoristite pogodnosti kupovine u METROu
METRO FOODIE CLUB
POstani i ti kupac metroa
Prijavi se postani član Metro Foodie kluba
Postani član
Metro promocije
Provjerite aktualne ponude
Saznaj više