Šumska tjestenina
Sastojci
KoličinaSastojci
100ml
suncokretovo ulje2žličice
sjemenki kuminaSol, Papar
METRO Chef svježa tjestenina
200g
ljutike2veće
mrkve naribane500g
jelenje lopatice narezane na kockice200ml
crnog vina200g
Metro Chef cherry rajčica u konzervi200g
Metro Chef smrznutih kestea1kom
chilli papričica (suha)1/2žličice
muškatnog oraščićaKoraci
Mariniranje
Meso marinirati dan prije kuhanja – sol, papar, sjemenke
kumina, ulje.
kumina, ulje.
Zagrijte ulje u loncu
Zagrijati ulje u loncu, dodati luk i mrkvu i pirjati dok povrće ne omekša. Po potrebi dodati vode.
Dodajte meso
Dodati meso i miješati dok meso ne poprimi boju sa svih strana.
Dodati vino i rajčce
Dodati crno vino, 100 ml vode i cherry rajčice u konzervi te sve dobro promiješati.
Dodati začine
Dodati muškatni oraščić i usitnjenu chilli papričicu.
lagano kuhati
Pustiti da se kuha na laganoj vatri otprilike sat vremena, a zatim dodati kestene.
Dolljevati vode
Povremeno doliti vode po potrebi.
Ostaviti da se kuha dok meso skroz ne omekša.
Poslužiti uz Metro Chef svježu tjesteninu.