Šumska tjestenina

sumska tjestenina

Vrijeme pripreme
:
Težina pripreme
:
Porcije
:

Sastojci

KoličinaSastojci
100ml
suncokretovo ulje
2žličice
sjemenki kumina
Sol, Papar
METRO Chef svježa tjestenina
200g
ljutike
2veće
mrkve naribane
500g
jelenje lopatice narezane na kockice
200ml
crnog vina
200g
Metro Chef cherry rajčica u konzervi
200g
Metro Chef smrznutih kestea
1kom
chilli papričica (suha)
1/2žličice
muškatnog oraščića

Koraci

Mariniranje
Meso marinirati dan prije kuhanja – sol, papar, sjemenke
kumina, ulje.
Zagrijte ulje u loncu
Zagrijati ulje u loncu, dodati luk i mrkvu i pirjati dok povrće ne omekša. Po potrebi dodati vode.
Dodajte meso
Dodati meso i miješati dok meso ne poprimi boju sa svih strana.
Dodati vino i rajčce
Dodati crno vino, 100 ml vode i cherry rajčice u konzervi te sve dobro promiješati.
Dodati začine
Dodati muškatni oraščić i usitnjenu chilli papričicu.
lagano kuhati
Pustiti da se kuha na laganoj vatri otprilike sat vremena, a zatim dodati kestene.
Dolljevati vode
Povremeno doliti vode po potrebi.
Ostaviti da se kuha dok meso skroz ne omekša.
Poslužiti uz Metro Chef svježu tjesteninu.