Volove obrazine na azijski
Sastojci
KoličinaSastojci
6komada
Volovih obrazina2glavice
luka4češnja
češnjaka2štapića
celera2komada
mrkve1komad
poriluka1komad
chilli-a100grama
đumbira2štapića
limunske trave1štapić
vanilije1litra
teleće juhe200mililitara
sake-a100mililitara
soja sosa150mililitara
rižinog octa100mililitara
meda3zvijezde
anisa2štapića
cimeta2jušne žlice
papra2 komada
lovorovog listasol
ulje kikirikija
Koraci
Priprema začina
Ogulite češnjak i đumbir i nasjeckajte ih na sitne komadiće.
Priprema povrća
Ogulite povrće i narežite ga na kockice.
Obrada limunske trave
Zgnječite limunsku travu pomoću tupe strane noža, te ju nasjeckajte na komadiće.
Obrada vanilije
Prepolovite štapiće vanilije.
Pečenje obrazina
Nasolite obrazine i pržite ih u 2 jušne žlice kikirikijevog ulja, a zatim ih odložite sa strane da malo odstoje.
Priprema povrća
Dinstajte povrće te ga zalijte s temeljcem od teletine, sojinim sosom i sakeom.
Proces pirjanja
Dodajte ostatak sastojaka i obrazine te sačekajte da sve zavrije. Pirjajte sve poklopljeno naredna 3 sata.
Umak
Nakon 3 sata izvadite meso. Da biste dobili umak procijedite juhu i smanjite vatru dok ne dobijete kremastu teksturu.
Posluživanje
Narežite meso i poslužite ga uz umak.