Volove obrazine na azijski

obrazine1392
Vrijeme pripreme180 minuta
Težina pripremeUmjereno
Porcije6

Sastojci

KoličinaSastojci
6komada
Volovih obrazina
2glavice
luka
4češnja
češnjaka
2štapića
celera
2komada
mrkve
1komad
poriluka
1komad
chilli-a
100grama
đumbira
2štapića
limunske trave
1štapić
vanilije
1litra
teleće juhe
200mililitara
sake-a
100mililitara
soja sosa
150mililitara
rižinog octa
100mililitara
meda
3zvijezde
anisa
2štapića
cimeta
2jušne žlice
papra
2 komada
lovorovog lista
sol
ulje kikirikija

Koraci

Priprema začina
Ogulite češnjak i đumbir i nasjeckajte ih na sitne komadiće.
Priprema povrća
Ogulite povrće i narežite ga na kockice.
Obrada limunske trave
Zgnječite limunsku travu pomoću tupe strane noža, te ju nasjeckajte na komadiće.
Obrada vanilije
Prepolovite štapiće vanilije.
Pečenje obrazina
Nasolite obrazine i pržite ih u 2 jušne žlice kikirikijevog ulja, a zatim ih odložite sa strane da malo odstoje.
Priprema povrća
Dinstajte povrće te ga zalijte s temeljcem od teletine, sojinim sosom i sakeom.
Proces pirjanja
Dodajte ostatak sastojaka i obrazine te sačekajte da sve zavrije. Pirjajte sve poklopljeno naredna 3 sata.
Umak
Nakon 3 sata izvadite meso. Da biste dobili umak procijedite juhu i smanjite vatru dok ne dobijete kremastu teksturu.
Posluživanje
Narežite meso i poslužite ga uz umak.