Proljetna povrtna juha
Povrtna juha dolazi u puno različitih vrsta,
no sve one nam donose jedan te isti, željeni rezultat – zadovoljstvo. Fine,
jednostavne, lagane i nutritivno moćne povrtne juhe uvijek su ukusna opcija za svako
doba godine.
Sastojci
KoličinaSastojci
1žličica
KONTANYI sjemenki korijandera1žličica
sjemenki komorača1/2žličice
KONTANYI papra u zrnu50ml
ZORA maslinova ulja4češnja
češnjaka narezana na tanke šnite6g
mladih lukova narezanih na deblje kolutićepolatbsp
čilija sitno sjeckanog375g
korica limuna2
poriluka narezana na kolutiće (zeleni dio isključiti)1g
komorač narezan na tanke šnite450g
slatkog graška3rings
sol60g
L'INSALATE špinata150g
METRO Chef graška1žlica
misaKoraci
Korak 1
Sjemenke korijander ai komorača te papar u zrnu usitniti u mužaru.
Korak 2
Maslinovo ulje zagrijati u loncu te dodati začine i češnjak.
Korak 3
Kratko pržiti te dodati mladi luk, poriluk, koricu limuna te čili.
Korak 4
Nastaviti pržiti uz stalno miješanje dok luk i roriluk ne omekšaju.
Korak 5
Dodati 1 litru vode, komorač, bijeli grah, slatki grašak, grašak te 1 žlicu soli.
Korak 6
Smanjiti vatru an srednju jačinu i kuhati dok povrće ne omekša, otprilike 10ak minuta.
Korak 7
Dodati miso i špinat, kuhati još 5 minuta te poslužiti.