PROLJETNA POVRTNA JUHA

Proljetna povrtna juha

Povrtna juha dolazi u puno različitih vrsta,
no sve one nam donose jedan te isti, željeni rezultat – zadovoljstvo. Fine,
jednostavne, lagane i nutritivno moćne povrtne juhe uvijek su ukusna opcija za svako
doba godine.

Vrijeme pripreme
:
60 min
Težina pripreme
:
Jednostavno
Porcije
:
4

Sastojci

KoličinaSastojci
1žličica
KONTANYI sjemenki korijandera
1žličica
sjemenki komorača
1/2žličice
KONTANYI papra u zrnu
50ml
ZORA maslinova ulja
4češnja
češnjaka narezana na tanke šnite
6g
mladih lukova narezanih na deblje kolutiće
polatbsp
čilija sitno sjeckanog
375g
korica limuna
2
poriluka narezana na kolutiće (zeleni dio isključiti)
1g
komorač narezan na tanke šnite
450g
slatkog graška
3rings
sol
60g
L'INSALATE špinata
150g
METRO Chef graška
1žlica
misa

Koraci

Korak 1
Sjemenke korijander ai komorača te papar u zrnu usitniti u mužaru.
Korak 2
Maslinovo ulje zagrijati u loncu te dodati začine i češnjak.
Korak 3
Kratko pržiti te dodati mladi luk, poriluk, koricu limuna te čili.
Korak 4
Nastaviti pržiti uz stalno miješanje dok luk i roriluk ne omekšaju.
Korak 5
Dodati 1 litru vode, komorač, bijeli grah, slatki grašak, grašak te 1 žlicu soli.
Korak 6
Smanjiti vatru an srednju jačinu i kuhati dok povrće ne omekša, otprilike 10ak minuta.
Korak 7
Dodati miso i špinat, kuhati još 5 minuta te poslužiti.

Posluživanje

Najbolje poslužiti uz vino BRAJE Pinot crni.

topla preporuka

Kada isprobate jelo prema ovom receptu, možete ga prilagoditi svojim ukusima dodavanjem različitih mahunarki.