Janjetina s pireom od slanutka i cvjetače

Janjetina s pireom od slanutka i cvjetače

Razbijte kulinarsku rutinu i
kao prilog janjetini isprobajte nešto posve novo. Priuštite si ovaj ringišpil
okusa u ovoj neočekivanoj kombinaciji i probudite svoje okusne pupoljke.

Vrijeme pripreme
:
70 min
Težina pripreme
:
jednostavno
Porcije
:
2

Sastojci

KoličinaSastojci
1,080kg
janječi french rack
1žlica
maslinova ulja
1luk
sitno sjeckani
2češnja
češnjaka narezana na tanke šnite
400g
slanutka iz konzerve (ocijeđenog)
200g
cvjetače narezane na manje komade
1žličica
za'atar začina
400ml
povrtnog temeljca
2žlice
harissa umaka
80g
makadamija oraha sitno sjeckana
1tbsp
crveni čili sitno sjeckani
2rings
mlada luka narezana na kolutiće
50g
peršina sitno sjeckana
250g
cherry rajčica narezane na polovice
sok i korica jedne limete
maslinovo ulje

Koraci

Korak 1
Janjetinu posolite i popaprite te zapecite na vrućem ulju sa svih strana dok ne dobije smeđu boju odnosno dok se ne karamelizira.
 Korak 2
Maknit eiz tave, premažite harissa umakom te uvaljajte u sitno sjeckane makadamija orahe.
Korak 3
Prebacite u pleh i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva na 15-20 minuta za medium rare varijantu.
Korak 4
Za to vrijeme napravite pire.
Korak 5
U tavu dodajte maslinovo ulje, dodajte luk i češnjak te lagano prepržite.
Korak 6
Dodajte slanutak i cvjetaču, za'atar začin te kratko prepržite.
Korak 7
Dodajte povrtni temeljac i ostavite kuhati na srednjoj vatri dok cvjetača ne omekša i dok se temeljac ne reducira, 10-15 minuta.
Korak 8
Za to vrijeme napravite salatu od rajčica, mladog luka, peršina, soka i korice limuna te maslinova ulja.
Korak 9
Kad je cvjetača omekšala, prebacite sve u blender i napravite pire.
Korak 10
Janjetinu narežite na manje komade te poslužite uz pire i salatu.

Posluživanje

Najbolje je servirati sa Brime malim plavcem vinarije Rizman.

Topla preporuka

Janjetinu ispecite sukladno vašim preferencijama, a u prilog možete nadopuniti raznolikim povrćem.