Janjetina s pireom od slanutka i cvjetače
Razbijte kulinarsku rutinu i
kao prilog janjetini isprobajte nešto posve novo. Priuštite si ovaj ringišpil
okusa u ovoj neočekivanoj kombinaciji i probudite svoje okusne pupoljke.
Sastojci
KoličinaSastojci
1,080kg
janječi french rack1žlica
maslinova ulja1luk
sitno sjeckani2češnja
češnjaka narezana na tanke šnite400g
slanutka iz konzerve (ocijeđenog)200g
cvjetače narezane na manje komade1žličica
za'atar začina400ml
povrtnog temeljca2žlice
harissa umaka80g
makadamija oraha sitno sjeckana1tbsp
crveni čili sitno sjeckani2rings
mlada luka narezana na kolutiće50g
peršina sitno sjeckana250g
cherry rajčica narezane na polovicesok i korica jedne limete
maslinovo ulje
Koraci
Korak 1
Janjetinu posolite i popaprite te zapecite na vrućem ulju sa svih strana dok ne dobije smeđu boju odnosno dok se ne karamelizira.
Korak 2
Maknit eiz tave, premažite harissa umakom te uvaljajte u sitno sjeckane makadamija orahe.
Korak 3
Prebacite u pleh i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva na 15-20 minuta za medium rare varijantu.
Korak 4
Za to vrijeme napravite pire.
Korak 5
U tavu dodajte maslinovo ulje, dodajte luk i češnjak te lagano prepržite.
Korak 6
Dodajte slanutak i cvjetaču, za'atar začin te kratko prepržite.
Korak 7
Dodajte povrtni temeljac i ostavite kuhati na srednjoj vatri dok cvjetača ne omekša i dok se temeljac ne reducira, 10-15 minuta.
Korak 8
Za to vrijeme napravite salatu od rajčica, mladog luka, peršina, soka i korice limuna te maslinova ulja.
Korak 9
Kad je cvjetača omekšala, prebacite sve u blender i napravite pire.
Korak 10
Janjetinu narežite na manje komade te poslužite uz pire i salatu.