KONTROLNI POPIS ZA OTVARANJE RESTORANA
U našem serijalu „Kako otvoriti restoran“ detaljno smo opisali najvažnije elemente pomoću kojih će Vaš restoran postati uspješan. Vrijeme je da pregledamo sažeti popis zadataka koje morate obaviti kako biste mogli otvoriti restoran. Dobra priprema dovest će Vas do pobjede, a kako biste bili sigurni da imate sve što je potrebno, pripremili smo najpotpunije smjernice koje vode do uspješnog otvaranja restorana!
O ČEMU GOVORI OVAJ ČLANAK
Proučavanje tržišta
1. ANALIZA TRŽIŠTA PRI OTVARANJU RESTORANA
Razradite ideju
2. KONCEPT RESTORANA
Izgradite identitet
3. IDENTITET BRENDA
Izradite plan poslovanja
4. POSLOVNI PLAN za restoran
Fondovi i financiranje
5. FINANCIJE
Lokacija restorana
6. LOKACIJA restorana
Zakonski uvjeti
7. Licence i dozvole za otvaranje restorana
Pronađite dobavljače
8. LOKALNI DOBAVLJAČI HRANE
Elektronička oprema
9. OPREMA I POS SUSTAV
Zapošljavanje osoblja
10. OSOBLJE restorana
Važnost digitalnog marketinga
11. ONLINE IMIDŽ
Promovirajte svoj restoran
12. Marketing
13. JELOVNIK
Razmislite o dostavi hrane
14. DOSTAVA hrane
Pripreme za otvorenje
15. PROBNO I SVEČANO OTVORENJE restorana
Često postavljena pitanja
16. ČESTA PITANJA – KONTROLNI POPIS ZA OTVARANJE RESTORANA
Popis će vam pomoći u uvođenju reda i dobroj organizaciji na dan otvorenja i u danima koji slijede. Na taj će način otvorenje proći glatko.
Da, popis stavki koje trebate obaviti prije otvaranja restorana pomoći će vam s uštedom novca jer vam daje pregled svega što Vam je potrebno.
Kod svečanog otvorenja cilj je privući pozornost. Štedi se manje novca, a više se ulaže u marketing i brendiranje. Kod svečanog otvorenja treba voditi računa da se dogodi što manje grešaka jer su one tada uočljivije i mogu ostaviti loš prvi dojam.