Gusta riblja juha tapenada i marinirana orada

Uživajte u savršenoj kombinaciji okusa i tekstura s našim receptom za Gustu Riblju Juhu s Tapenadom i Mariniranom oradom. Ova gusta juha je napravljena od svježih ribljih komada, povrća i začina, stvarajući bogatu i aromatičnu baznu juhu. Dodajte tapenadu od maslina za intenzivan okus i mariniranu oradu koja donosi svježinu i sočnost. Ovo jelo će vas oduševiti svojom dubinom okusa i raznolikošću tekstura. Uživajte u bogatom okusu riblje juhe obogaćenom tapenadom i svježinom marinirane orade. #GustaRibljaJuhaSTapenadomIMariniranomOradom 🐟🍲🥗🍽️

Gusta riblja juha
Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremeMedium
Porcije7

Sastojci

KoličinaSastojci
2kosti
orade 300/400g
1/4glavce
korjena celera
3stabljike
celera
2kom
mrkve
1korjen
peršina
1glavica
crvenog luka
10zrna
papra u zrnu
1grančica
ružmarina
150ml
bijelog vina
750g
maslinovo ulje
10kom
crnih maslina bez koštica
5kom
kapara
1filet
slanih inćuna
1češanj
češnjaka
sol i papar
limunov sok
tanko pečeno narezano meso 2 orade
sok i  šnite limete
MC Tramezzini kruh

Koraci

Korak 1
Filetirati orade te sve osim fileta koristiti za juhu.
Korak 2
Nasjeckati svo povrće za juhu i lagano ga obraditi na maslinovom ulju dok ne omekša pa pojačati vatru i podliti s vinom.
Korak 3
Ubaciti kosti ribe, ružmarin, lovor i papar te preliti s vodom na način da prekrije sastojke i kuhati otprilike 1 sat dok se riblje kosti ne krenu raspadati.
Korak 4
Izvaditi lovor i grančicu ružmarina, a sve ostalo uključujući i sve kosti i glavu ubaciti u blender i blendati na najjačoj brzini cca 3 minute. Procijediti kroz gazu.
Korak 5
Tapenadu prepremiti tako da sve sastojke nasjeckamo na jako sitno i pomiješamo.
Korak 6
Filete orade narezati poprečno na jako tanke šnite.
Korak 7
Napraviti emulziju soka limete i maslinovog ulja.
Korak 8
U posudu slagati: emulzija, meso, šnite limete pa opet ponoviti.
Korak 9
Držati u hladnjaku minimalno 1 sat.
Korak 10
 Kreker napraviti tako da tramezzine narežemo u oblik koji želimo, izvaljamo valjkom i stavljamo u pećnicu na 180 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju.