Juha od cikle s dimljenim iverkom

Juha od cikle i iverka
Vrijeme pripreme45 minuta
Težina pripremeUmjereno
Porcije6

Sastojci

KoličinaSastojci
300g
dimljenog iverka
500g
kuhane cikle
500ml
soka od cikle
200g
luka
750ml
pilećeg temeljca
125ml
bijelog vina
25ml
octa od maline
250g
crème fraîche
½svežnja
kopra
Začini (bijeli papar, pimento, lovorov list)
5g
Sol
½
limuna
5g
mladog češnjaka

Koraci

Pripremite temeljac
Nasjeckajte luk i češnjak te ih lagano ispržite na malo ulja. Zalijte bijelim vinom.
Dodajte začine
Zatim dodajte začine i ostavite da se cijela lagano pirja.
Promiješajte
Ciklu krupno narežite na kockice i stavite je u zdjelu zajedno s temeljcem i sokom od repe. Ostavite sve da se lagano ugasi.
Oplemenite i procijedite
Dalje, smjesu oplemenite sokom od maline i kopar, temeljito procijedite juhu ručnim sredstvom za čišćenje i pritisnite kroz sitno sito. Dodajte crème fraîche i sve začinite limunom i solju.
Poslužite
Za posluživanje, u juhu dodajte dimljeni lješnjak i malo nasjeckanog kopra.