Juha od cikle s dimljenim iverkom

Juha od cikle i iverka

Vrijeme pripreme
:
45 minuta
Težina pripreme
:
Umjereno
Porcije
:
6

Sastojci

KoličinaSastojci
300g
dimljenog iverka
500g
kuhane cikle
500ml
soka od cikle
200g
luka
750ml
pilećeg temeljca
125ml
bijelog vina
25ml
octa od maline
250g
crème fraîche
½svežnja
kopra
Začini (bijeli papar, pimento, lovorov list)
5g
Sol
½
limuna
5g
mladog češnjaka

Koraci

Pripremite temeljac
Nasjeckajte luk i češnjak te ih lagano ispržite na malo ulja. Zalijte bijelim vinom.
Dodajte začine
Zatim dodajte začine i ostavite da se cijela lagano pirja.
Pomješajte
Ciklu krupno narežite na kockice i stavite je u zdjelu zajedno s temeljcem i sokom od repe. Ostavite sve da se lagano ugasi.
Oplemenite i procjedite
Dalje, smjesu oplemenite sokom od maline i kopar, temeljito procijedite juhu ručnim sredstvom za čišćenje i pritisnite kroz sitno sito. Dodajte crème fraîche i sve začinite limunom i solju.
Poslužite
Za posluživanje, u juhu dodajte dimljeni lješnjak i malo nasjeckanog kopra.