Juha od cikle s dimljenim iverkom
Sastojci
KoličinaSastojci
300g
dimljenog iverka500g
kuhane cikle500ml
soka od cikle200g
luka750ml
pilećeg temeljca125ml
bijelog vina25ml
octa od maline250g
crème fraîche½svežnja
kopraZačini (bijeli papar, pimento, lovorov list)
5g
Sol½
limuna5g
mladog češnjakaKoraci
Pripremite temeljac
Nasjeckajte luk i češnjak te ih lagano ispržite na malo ulja. Zalijte bijelim vinom.
Dodajte začine
Zatim dodajte začine i ostavite da se cijela lagano pirja.
Promiješajte
Ciklu krupno narežite na kockice i stavite je u zdjelu zajedno s temeljcem i sokom od repe. Ostavite sve da se lagano ugasi.
Oplemenite i procijedite
Dalje, smjesu oplemenite sokom od maline i kopar, temeljito procijedite juhu ručnim sredstvom za čišćenje i pritisnite kroz sitno sito. Dodajte crème fraîche i sve začinite limunom i solju.
Poslužite
Za posluživanje, u juhu dodajte dimljeni lješnjak i malo nasjeckanog kopra.