Pita sa sirom i šparogama
Servirajte proljeće na svom stolu sezonskim delicijama.
Sastojci
KoličinaSastojci
500g
lisnatog tijesta5komada
jaja150ml
mlijeka200ml
kiselog vrhnja150ml
grčkog jogurta300g
šparoga100g
brie sira100g
gruyere sira100g
grana padano2žlice
svježeg sjeckanog vlasca2žlice
Sjeckanog svježeg bosiljka2žlice
Sjecknog svježeg timijanaSol i Papar
Koraci
Koraci 1
Lisnato tijesto razvaljajte na veličinu koja će prekriti dno i rubove kalupa.
Koraci 2
Na dno tijesta rasporedite manje komadice brie sira i šparoge.
Koraci 3
U posudi pomiješajte sve ostale sastojke te prelijte preko šparoga.
Koraci 4
Stavite peću u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 40-ak minuta odnosno dok ne dobijete zlatnu boju.