Puttanesca palenta
Sastojci
KoličinaSastojci
400g
Metro Chef cherry rajčice u konzervi200g
palente2žlice
kapara100g
crnih maslina narezanih na kolutiće400g
ocijeđenog slanutka iz konzerve150g
blitve100ml
bijelog vina1komad
peperonccini3češnja
češnjaka sitno sjeckana1žličica
šećera1žličica
timijanamaslinovo ulje
sol
papar
Koraci
U tavi ugrijati maslinovo ulje, dodati češnjak i miješati minutu.
Dodati vino, miješati 2 minute i zatim dodati cherry rajčice, peperonccini, kapare, šećer, sol, papar i tiimijan.
Pustiti da sve prokuha, zatim dodati slanutak i blitvu narezanu na manje komade.
U međuvremenu skuhati kremastu palentu (ne smije biti gusta).
Zagrijati pola litre vode uz žlicu maslinova ulja te uz stalno miješanje dodati palentu.
Kuhati nekoliko minuta i na kraju dodati žlicu maslaca. Ukoliko je palenta ispala gusta, dodajte još vode i pustite da prokuha.
Palentu uliti u tanjur i na vrh preliti putannesca umakom i sjeckanim crnim maslinama.