Puttanesca palenta

Puttanesca palenta
Vrijeme pripreme
Težina pripreme
Porcije

Sastojci

KoličinaSastojci
400g
Metro Chef cherry rajčice u konzervi
200g
palente
2žlice
kapara
100g
crnih maslina narezanih na kolutiće
400g
ocijeđenog slanutka iz konzerve
150g
blitve
100ml
bijelog vina
1komad
peperonccini
3češnja
češnjaka sitno sjeckana
1žličica
šećera
1žličica
timijana
maslinovo ulje
sol
papar

Koraci

U tavi ugrijati maslinovo ulje, dodati češnjak i miješati minutu.
Dodati vino, miješati 2 minute i zatim dodati cherry rajčice, peperonccini, kapare, šećer, sol, papar i tiimijan.
Pustiti da sve prokuha, zatim dodati slanutak i blitvu narezanu na manje komade.
U međuvremenu skuhati kremastu palentu (ne smije biti gusta).
Zagrijati pola litre vode uz žlicu maslinova ulja te uz stalno miješanje dodati palentu.
Kuhati nekoliko minuta i na kraju dodati žlicu maslaca. Ukoliko je palenta ispala gusta, dodajte još vode i pustite da prokuha.
Palentu uliti u tanjur i na vrh preliti putannesca umakom i sjeckanim crnim maslinama.