Šporki makaruli
Sastojci
KoličinaSastojci
1kg
junećeg buta (šol)1kom
veći crveni luk sitno sjeckan4češnja
češnjaka sitno sjeckanog2žlice
sitno sjeckanog peršina750ml
crnog vina5kom
suhih šljiva3kom
klinčića2kom
lovorovog lista1/2žličice
cimeta2žlice
koncentrirane rajčice1/2žličice
muškatnog oraščića3rings
maslinovog ulja500g
makarunaparmezan
sol i papar
Koraci
Korak 1
Junetinu narežite na kockice, posolite, popaprite.
Korak 2
Na maslinovom ulju prepržite luk, a zatim dodajte češnjak te pržite dok luk ne dobije zlatnu boju.
Korak 3
Dodajte koncentrat rajčice te sve dobro promiješajte.
Korak 4
Dodajte junetinu te ju prepržite sa svih strana.
Korak 5
Dodajte crno vino i cca 350-400 ml vode, suhe šljive, klinčić, lovorov list, cimet i muškatni oraščić.
Korak 6
Pustite da se kuha na srednjoj vatri uz povremeno miješanje i dodavanje vode po potrebi sve dok meso u potpunosti ne omekša.
Korak 7
Posolite i popaprite.
Korak 8
Poslužite uz kuhane makarune i naribani parmezan.