Šporki makaruli

Šporki makaruni
Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremeMedium
Porcije5

Sastojci

KoličinaSastojci
1kg
junećeg buta (šol)
1kom
veći crveni luk sitno sjeckan
4češnja
češnjaka sitno sjeckanog
2žlice
sitno sjeckanog peršina
750ml
crnog vina
5kom
suhih šljiva
3kom
klinčića
2kom
lovorovog lista
1/2žličice
cimeta
2žlice
koncentrirane rajčice
1/2žličice
muškatnog oraščića
3rings
maslinovog ulja
500g
makaruna
parmezan
sol i papar

Koraci

Korak 1
Junetinu narežite na kockice, posolite, popaprite.
Korak 2
Na maslinovom ulju prepržite luk, a zatim dodajte češnjak te pržite dok luk ne dobije zlatnu boju.
Korak 3
Dodajte koncentrat rajčice te sve dobro promiješajte.
Korak 4
Dodajte junetinu te ju prepržite sa svih strana.
Korak 5
Dodajte crno vino i cca 350-400 ml vode, suhe šljive, klinčić, lovorov list, cimet i muškatni oraščić.
Korak 6
Pustite da se kuha na srednjoj vatri uz povremeno miješanje i dodavanje vode po potrebi sve dok meso u potpunosti ne omekša.
Korak 7
Posolite i popaprite.
Korak 8
Poslužite uz kuhane makarune i naribani parmezan.
Iskoristite pogodnosti kupovine u METROu
METRO FOODIE CLUB
POstani i ti kupac metroa
Prijavi se postani član Metro Foodie kluba
Postani član
Metro promocije
Provjerite aktualne ponude
Saznaj više