Haxe svinjska koljenica

Haxe

Vrijeme pripreme
:
90 minuta
Težina pripreme
:
Umjereno
Porcije
:
6

Sastojci

KoličinaSastojci
6komada
malih svinjskih koljenica
1žličica
paprike
1žličica
kima
1žličica
sjemenki senfa
1žličica
zrnaca papra
400g
prženog povrća (mrkve, celer, poriluk)
3glavice
lika
1češanj
češnjaka
6bobica
kleke
4kom
lista lovora
6grančica
ružmarina
1,5l
temeljca
0,5l
piva
Sol
ulje

Koraci

Pripremite koljenicu
Na kožici svinjskih koljenica oštrim nožem načinite rezove u obliku romba.
Začinite
Za mješavinu začina u mužaru izmrvite papriku, kim, papar i sjemenke senfa. Njome začinite koljenice te dodajte malo soli.
Prepržite
Ispržite ih sa svih strana u malo ulja i stavite sa strane.
Pripremite povrće
Grubo narežite prženo povrće i luk te pržite u istoj posudi. Narežite češnjak po pola te dodajte u posudu. Ulijte temeljac, a zatim dodajte bobice kleke te lovorov list.
Krenite s pečenjem.
Stavite povrće u pekač te prekrijte sa svinjskim koljenicama i ružmarinom. Pecite u pećnici na 170°C oko dva i pol sata te povremeno zalijevajte pivom od slada. Na kraju povećajte temperaturu da korica koljenica postane hrskava.
Završite i poslužite
Iskoristite sok od pečenja kako biste pripravili ukusan umak za svinjsku koljenicu: jednostavno procijedite temeljac kroz cjedilo, zakuhajte i malo zgusnite ako je potrebno.