Tacosi s hobotnicom

Tacosi s hobotnicom

Uživajte u spoju mekanih tacosa i sočne hobotnice s našim receptom. Hobotnica se priprema do savršene teksture, a zatim se nježno poslužuje u mekanim tacosoima, zajedno s hrskavom salatom, svježim povrćem i aromatičnim umacima. Ovo jelo donosi morsku notu u vaše tanjure, pružajući vam neodoljivu kombinaciju okusa i tekstura. Isprobajte Tacose s Hobotnicom za jedinstveno iskustvo uživanja u morskim specijalitetima na vašem stolu. #TacosiSHobotnicom 🌮🐙🍽️

Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremeMedium
Porcije7

Sastojci

KoličinaSastojci
1,080kg
kuhani krakovi hobotnice
250ml
oštro bračno
1kom
mango
1kom
ljubičasti luk
1kom
crvene paprike babure
sok jedne limete
maslinovo ulje
1kom
svježi korijander
malo naribanog ljubičastog kupusa
750g
Sol i papar
3tbsp
tortille za tacose - promjer 12 cm

Koraci

Korak 1
Mango, avokado, papriku i luk narezati na manje kockice kako bi napravili salsu.
Korak 2
Pomiješati te dodati sok limete, maslinovo ulje, sol, papar i sitno sjeckani korijander.
Koraci 3
Krakove hobotnice uvaljati u oštro brašno i pržiti u ulju.
Korak 4
Tortilje staviti na rešetku u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na način da stranice tortilje vise prema dolje kroz rešetku, a razmak bude otprilike 3 cm kako bi dobili oblik tacosa.
Korak 5
Tacose puniti kupusom, salsom te na vrh staviti hobotnicu.
Iskoristite pogodnosti kupovine u METROu
METRO FOODIE CLUB
POstani i ti kupac metroa
Prijavi se postani član Metro Foodie kluba
Postani član
Metro promocije
Provjerite aktualne ponude
Saznaj više