Tacosi s hobotnicom
Uživajte u spoju mekanih tacosa i sočne hobotnice s našim receptom. Hobotnica se priprema do savršene teksture, a zatim se nježno poslužuje u mekanim tacosoima, zajedno s hrskavom salatom, svježim povrćem i aromatičnim umacima. Ovo jelo donosi morsku notu u vaše tanjure, pružajući vam neodoljivu kombinaciju okusa i tekstura. Isprobajte Tacose s Hobotnicom za jedinstveno iskustvo uživanja u morskim specijalitetima na vašem stolu. #TacosiSHobotnicom 🌮🐙🍽️
Sastojci
KoličinaSastojci
1,080kg
kuhani krakovi hobotnice250ml
oštro bračno1kom
mango1kom
ljubičasti luk1kom
crvene paprike baburesok jedne limete
maslinovo ulje
1kom
svježi korijandermalo naribanog ljubičastog kupusa
750g
Sol i papar3tbsp
tortille za tacose - promjer 12 cmKoraci
Korak 1
Mango, avokado, papriku i luk narezati na manje kockice kako bi napravili salsu.
Korak 2
Pomiješati te dodati sok limete, maslinovo ulje, sol, papar i sitno sjeckani korijander.
Koraci 3
Krakove hobotnice uvaljati u oštro brašno i pržiti u ulju.
Korak 4
Tortilje staviti na rešetku u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na način da stranice tortilje vise prema dolje kroz rešetku, a razmak bude otprilike 3 cm kako bi dobili oblik tacosa.
Korak 5
Tacose puniti kupusom, salsom te na vrh staviti hobotnicu.