Tjestenina s vongolama

Tjestenina vongolama
Vrijeme pripreme45 minuta
Težina pripremeUmjereno
Porcije6

Sastojci

KoličinaSastojci
1,5kg
školjki
750g
tjestenine
3glavice
luka
2kom
mrkve
300g
cherry rajčica
3stabljike
celer
4češnja
češnjaka
4kom
mladog luka
300ml
bijelog vina
1vezica
peršina
1kom
limuna
0,5l
Maslinovo ulje
5g
Sol i papar

Koraci

Pripremite povrće
Sitno nasjeckajte luk, češnjak, mrkvu, celer i proljetni luk. Na četvrtine narežite na rajčicu i nasjeckajte peršin. Luk nasjeckajte s češnjakom na malo maslinovog ulja. Zatim dodajte trakice mrkve i celera.
Dodajte školjke
Nakon nekoliko minuta dodajte školjke u tavu. Snažno ih miješajte. Nakon 2 i 3 minute zasladite ga bijelim vinom. Ostavite da se školjke kuhaju dok se ne otvore (otprilike 5 do 8 minuta). Na kraju skuhajte rajčice i proljetni luk zajedno s njima.
Skuhajte tjesteninu
U isto vrijeme skuhajte tjesteninu, ocijedite iz vode i dodajte špagete u tavu. Sve temeljito posolite, dodajte peršin i začinite solju, paprom i limunovim sokom po ukusu.
Poslužite
Neposredno prije posluživanja pojačajte s malo maslinovog ulja.