Tjestenina s vongolama
Sastojci
KoličinaSastojci
1,5kg
školjki750g
tjestenine3glavice
luka2kom
mrkve300g
cherry rajčica3stabljike
celer4češnja
češnjaka4kom
mladog luka300ml
bijelog vina1vezica
peršina1kom
limuna0,5l
Maslinovo ulje5g
Sol i paparKoraci
Pripremite povrće
Sitno nasjeckajte luk, češnjak, mrkvu, celer i proljetni luk. Na četvrtine narežite na rajčicu i nasjeckajte peršin. Luk nasjeckajte s češnjakom na malo maslinovog ulja. Zatim dodajte trakice mrkve i celera.
Dodajte školjke
Nakon nekoliko minuta dodajte školjke u tavu. Snažno ih miješajte. Nakon 2 i 3 minute zasladite ga bijelim vinom. Ostavite da se školjke kuhaju dok se ne otvore (otprilike 5 do 8 minuta). Na kraju skuhajte rajčice i proljetni luk zajedno s njima.
Skuhajte tjesteninu
U isto vrijeme skuhajte tjesteninu, ocijedite iz vode i dodajte špagete u tavu. Sve temeljito posolite, dodajte peršin i začinite solju, paprom i limunovim sokom po ukusu.
Poslužite
Neposredno prije posluživanja pojačajte s malo maslinovog ulja.