Tahini noodlesi s tempehom

Tahini noodlesi s tempehom su ukusno i hranjivo jelo koje kombinira rezance ili tjesteninu prelivenu kremastim tahinijem, pastom od sezama, s tempehom, fermentiranim proizvodom od soje. Ovo jelo je obogaćeno raznim začinima, povrćem i dodacima koji ga čine bogatim okusima i teksturama.

Tahini noodles

Tempeh donosi proteinsku komponentu jelu, dok tahini daje bogatstvo okusa i kremastu teksturu umaku. Povrće poput brokule, mrkve ili paprike dodaje svježinu i hrskavost. Jelo se često začinjava aromatičnim sastojcima poput svježeg đumbira, češnjaka, soja umaka i limunovog soka kako bi se postigao balansirani okus.

Tahini noodlesi s tempehom su popularan izbor među osobama koje traže ukusan i nutritivno bogat obrok, posebno u okviru biljne prehrane. Ovo jelo nudi savršenu kombinaciju okusa i hranjivih sastojaka.

Vrijeme pripreme45 min
Težina pripremeMedium
Porcije7

Sastojci

KoličinaSastojci
200g
Tempeha
2žlice
maslinova ulja
2žlice
meda
prstohvat
čili pahuljica
sol, papar
80g
tahinija
100ml
tamari umak
2žlice
tostiranog sezamovog ulja
1žlica
sambal oeleka i naribanog đumbira
2češnja
češnjaka sitno sjeckanog
soktbsp
jedne limete
3šaka
sitno sjeckanog svježeg bosiljka
100g
bok choya ili špinata ili keljaili blitve
200g
shitake gljiva s tempehom

Koraci

Korak 1
Tempeh narezati na šnite, dodati maslinove ulje, med, sol, papar i čili pahuljice te ostaviti da se marinira barem sat vremena.
Korak 2
Tempeh staviti na pleh prekriven papirom za pečenje te staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva dok se ne karamelizira.
Korak 3
Za to vrijeme skuhati rižine rezance prema uputi na vrećici.
Korak 4
Za umak pomiješati tahini, soja sos, sezamovo ulje, med, sambal oelek, đumbir, češnjak i 50 ml vode dok ne dobijete kremastu teksturu. Ukoliko je potrebno dodajte još vode, a sve možete dobro odraditi u blenderu.,
Korak 5
U tavi zagrijte malo maslinova ulja, dodajte shitake gljive te pržite dok ne omekšaju. Izvadite ih van te u istu tavu dodajte zeleno povrće te miješajte dok ne omekša, posolite i popaprite.
Korak 6
Prelijte umak preko rezanaca, dodajte sok limete, bosiljak te sve promiješajte.
Korak 7
Dodajte tempeh i zeleno povrće, pospite sezamovih sjemenkama i poslužite.
Iskoristite pogodnosti kupovine u METROu
METRO FOODIE CLUB
POstani i ti kupac metroa
Prijavi se postani član Metro Foodie kluba
Postani član
Metro promocije
Provjerite aktualne ponude
Saznaj više