Kimchi
Sastojci
KoličinaSastojci
1komad
kineski kupus1komad
daikon3komada
mrkve1komad
poriluka200ml
vode5žlica
soli3tbsp
aro lard1vezica
svježeg peršina3žlice
srirache4žlice
ljute crvene paprikekajanski papar ili sušeni čili
5češnja
češnjakaaro salt and pepper to taste
Koraci
Korak 1
Kupus narežite na trakice.
Korak 2
Mrkvu i daikon krupno naribajte ili narežite na trakice.
Korak 3
Sve promiješajte u većoj zdjeli i prelijte vodom u koju ste prethodno dodali sol.
Korak 4
Sve dobro pritisnite nekim težim predmetom i ostavite preko noći na sobnoj temperaturi.
Korak 5
Idući dan sve dobro ocijedite.
Korak 6
Dodajte priluk narezan na srednje tanke kolutovo te krupno sjeckani peršin.
Korak 7
Dodajte sitno sjeckani češnjak, srirachu te začin.
Korak 8
Sve dobro promiješajte te ponovno dobro stisnite.
Korak 9
Prebacite u staklenke, napunivši ih do 2/3, poklopite, ali ne do kraja i ostavite minimalno narednih 7 dana na sobnoj temperaturi.
Ako volite jači okus, možete ostaviti i duže.
Ako volite jači okus, možete ostaviti i duže.
Korak 10
Nakon toga, kimchi čuvajte u hladnjaku u zatvorenoj staklenci.