Janjeći but s proljetnim začinima
Sastojci
KoličinaSastojci
1kg
janjeći but225g
baby špinat1vezica
peršina1-2lista
mente150g
tosta150g
maslaca600g
mladi krumpir450g
mrkve750ml
janjećeg temeljca1prst
soli i papraKoraci
Pripremite meso
Presijecite s unutarnje strane janjeće noge, Ostružite nož uzduž kosti, dok meso se ne skine s kosti. Nožem razrežite kožu križno naprijed, bez urezivanja u meso.
Začinite
Izvadite nogu ravno i začinite je s malo soli i papra. Premažite je senfom i prekrijte špinatom. Tost očistite maslacem i začinskim biljem i rasporedite ga na janjeću nogu.
Pripremite za pečenje
Zarolajte nogu od janjetine i vežite je kuhinjskim koncem. Stavite meso u posudu za pečenje zajedno s oguljenim krumpirom i mrkvom.
Pecite
Preko toga procijedite janjeći temelj i pecite oko 45 minuta na 180 ° C (gornja i donja toplina pećnice).
Servirajte
Razrežite i servirajte odreske.