Janjeći but s proljetnim začinima

Janjetina
Vrijeme pripreme360 minuta
Težina pripremeUmjereno
Porcije6

Sastojci

KoličinaSastojci
1kg
janjeći but
225g
baby špinat
1vezica
peršina
1-2lista
mente
150g
tosta
150g
maslaca
600g
mladi krumpir
450g
mrkve
750ml
janjećeg temeljca
1prst
soli i papra

Koraci

Pripremite meso
Presijecite s unutarnje strane janjeće noge, Ostružite nož uzduž kosti, dok meso se ne skine s kosti. Nožem razrežite kožu križno naprijed, bez urezivanja u meso.
Začinite
Izvadite nogu ravno i začinite je s malo soli i papra. Premažite je senfom i prekrijte špinatom. Tost očistite maslacem i začinskim biljem i rasporedite ga na janjeću nogu.
Pripremite za pečenje
Zarolajte nogu od janjetine i vežite je kuhinjskim koncem. Stavite meso u posudu za pečenje zajedno s oguljenim krumpirom i mrkvom.
Pecite
Preko toga procijedite janjeći temelj i pecite oko 45 minuta na 180 ° C (gornja i donja toplina pećnice).
Servirajte
Razrežite i servirajte odreske.