Salata s grilanim breskvama i pršutom
Kad hrabro spojite pršut s
grilanim breskvama, dobivate scenarij u kojem salata može preuzeti glavnu
ulogu. Spoj sočnog i slatkog voća, slanog pršuta i sira, odmiče se od klasičnih
kombinacija i daje twist vašim okusnim pupoljcima.[No text in field]
Sastojci
KoličinaSastojci
2
breskve200g
pršuta50g
pinjola100g
rukole200g
burette1000ml
aceto kreme1žlica
meda1
korica limunasitno sjeckani chilli po želji
2žlice
kvasine1žlica
maslinov auljaKoraci
Korak 1
Breskve narežite na četvrtine te pecite na roštilju sa svih strana.
Korak 2
Od aceto kreme, meda, limuna, kvasine i maslinova ulja napravite dressing.
Korak 3
Na veći tanjur stavite opranu rukolu.
Korak 4
Dodajte burratu, pršut, grilane breskv ei punjole.
Korak 5
Prelijte umak preko svega, posolit ei popaprite.
Korak 6
Poslužite uz popržene šnite kruha.