Vege steak od cvjetače i pire od bundeve
Sastojci
KoličinaSastojci
500g
cvjetače500g
bundeve175ml
vode1veći
češanj češnjaka, sitno sjeckani1žlica
limunova soka1žlica + 2 žlice
maslinova ulja3tbsp
sol1žlica
javorova sirupa1/2žličice
slatke crvene paprike1/2žličice
kumina1/2žličice
korijandera3prstohvat
kajenskog papraSalata od slanutka i limuna:
aro salt and pepper to taste1žličica
maslinova ulja400g
slanutka (konzerva)100g
kelja, sitno sjeckanog1žlica
soka limuna2žlice
sitno sjeckanog peršinasol i papar
tahini
Koraci
Korak 1
Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
Korak 2
Cvjetaču očistiti od listova i narezati na ploške, kao steak, debljine cca 3-4cm.
Korak 3
Bundevu narezati na kockice i staviti u vodu da zavrije.
Korak 4
Kuhati 15-20 minuta, ocijediti, dodati sitno sjeckani češnjak, sok od limuna i blendati.
Korak 5
Dodati maslinovo ulje i sol.
Korak 6
Ako je potrebno dodati malo vode, no potrebno je dobiti pire.
Korak 7
Zagrijati tavu, dodati maslinovo ulje i na kraju steak od cvjetače.
Korak 8
Pustite da se peče sa svake strane 3-4 minute.
Korak 9
Maknuti kad se s obje strane napravi zlatna korica.
Korak 10
Dok se to peče, napravite preljev od 2 žlice vode, sirupa javora, paprike, kumina i korijandera.
Korak 11
Dobro promiješajte.
Korak 12
Kad je steak pečen, stavite ga na papir za pečenje, glazirajte dobivenim umakom i stavite u pećnicu na 6-7 minuta.
Korak 13
Pripremite salatu od slanutka.
Korak 14
Zagrijte ulje na tavi, dodajte slanutak i miješajte 2-3 minute.
Korak 15
Dodajte kelj i sok limuna te mješajte par minuta.
Korak 16
Dodajte peršin, sol i papar. Poslužite uz steak zajedno s tahini umakom.