Badnja salata

Vrijeme pripreme
:
40 minuta
Težina pripreme
:
Srednje
Porcije
:
4
Sastojci
KoličinaSastojci
100g
Metro Premium divlje i crvene riže200g
Metro Chef mesa jakobovih kapica1/2svježeg šipka
sjemenke1/2šalice
naribanog ljubičastog kupusa1/2šalice
sitno sjeckanog komorača50g
mikro zelenja rotkvice50g
rukole1/2
narančemaslinovo ulje
sol
papar
3žlice
meda1žlica
senfa2
sok limuna3žlice
maslinovog uljaKoraci
Rižu skuhati prema uputama na kutiji.
Jakobove kapice posoliti, popapriti, preliti sa malo maslinova ulja i ostaviti sa strane.
Naranču oguliti i svaku šnitu naranče očistiti od kožice.
Kuhanu rižu ocijediti te joj dodati sjemenke šipka, narezani kupus, komorač, mikro zelenje i rukolu. Staviti u posudu za posluživanje.
Zagrijati ulje u tavi te ispeći jakobove kapice s obje strane po minutu te ih staviti na vrh salate.
Sastojke za umak pomiješati i preliti preko salate te poslužiti.