Caprese torta

Vrijeme pripreme
:
Težina pripreme
:
Porcije
:
Sastojci
KoličinaSastojci
5
jaja200g
šećera250g
čokolade250g
maslaca sobne temperature350g
mljevenih bademakoricajedne
naranče2žličice
cimetašećer u prahu
prstohvat
soliKoraci
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjcima dodati prstohvat soli te uz postepeno dodavanje 100g šećera izmiksati u snijeg.
Čokoladu otopiti na pari.
Maslac izmiksati s preostalih 100g šećera dok ne postane pjenasto.
Dodati otopljenu čokoladu, izmiksati, a zatim dodati jedno po jedno jaje.
Dodati koricu naranče, cimet i mljevene bademe.
Na kraju rukom umiješati snijeg od bjelanjaka.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na 40 minuta.
Poslužiti uz tučeno slatko vrhnje i crveni papar.