Caprese torta

Caprese torta

Vrijeme pripreme
:
Težina pripreme
:
Porcije
:

Sastojci

KoličinaSastojci
5
jaja
200g
šećera
250g
čokolade
250g
maslaca sobne temperature
350g
mljevenih badema
koricajedne
naranče
2žličice
cimeta
šećer u prahu
prstohvat
soli

Koraci

Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjcima dodati prstohvat soli te uz postepeno dodavanje 100g šećera izmiksati u snijeg.
Čokoladu otopiti na pari.
Maslac izmiksati s preostalih 100g šećera dok ne postane pjenasto.
Dodati otopljenu čokoladu, izmiksati, a zatim dodati jedno po jedno jaje.
Dodati koricu naranče, cimet i mljevene bademe.
Na kraju rukom umiješati snijeg od bjelanjaka.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na 40 minuta.
Poslužiti uz tučeno slatko vrhnje i crveni papar.