Carpaccio od hobotnice

Vrijeme pripreme
:
5 sati
Težina pripreme
:
Tesko
Porcije
:
4
Sastojci
KoličinaSastojci
1,5kg
hobotnice3
lovorova lista2grančice
svježeg ružmarina3grančice
svježe majčine dušicemaslinovo ulje
crne i zelene masline
kapare
grana padano
sol
papar
Koraci
Hobotnicu stavite kuhati u veći lonac zajedno s lovorom, ružmarinom, majčinom dušicom, malo soli i papra te ju kuhajte cca 1.5 sat.
Dobro ju ocijedite, krakove odvojite, a preostali dio narežite na
manje dijelove.
manje dijelove.
Praznu plastičnu bocu od litre prerežite na pola te dno boce probušite na nekoliko mjesta kako bi višak tekućine mogao izaći.
Krakove hobotnice i ostale dijelove poslažite u donji dio boce.
Kad ste sve posložili, uzmite čašu ili neku staklenu bocu te pritisnite hobotnicu u plastičnoj boci kako bi višak vode iscurio.
Višak plastike odrežite te zamotajte hobotnicu zajedno s bocom u prozirnu foliju te ostavite u hladnjaku na 5-6 sati.
Ohlađenu hobotnicu izvadite iz boce i narežite na tanko.
obotnicu poslažite po tanjuru, prelijte maslinovim uljem, dodajte kapare, masline i naribajte sir