Klice graška, pašteta od tune, coulis šumsko voće i pečeni badem

Pripremila chefica Marina Gaši
tuna pasteta i klice

Vrijeme pripreme
:
30 minuta
Težina pripreme
:
Teško
Porcije
:
4

Sastojci

KoličinaSastojci
500g
svježe tune
3velike glavice
luka
malo
ruma
Maslinovo ulje
Začini (garam masala, sambal, peperoncino)
Maslac
Sol
Šumsko voće (može i zaleđeno)
Pečeni listići badema
Klice graška

Koraci

Pripremite tunu
Narežemo luk na kolutove i pirjamo ga na ulju dok ne omekša i postane zlatnožut, dodamo komadiće tune, sol, začine i podlijemo rumom.
Kad alkohol ispari dodajemo vode i pričekamo se tuna skroz skuha. Jelo će u ovom trenutku izgledati kao neki gulaš.
Izradite paštetu
Ubacimo sav sadržaj (kad se ohladi) u blender i dodamo 100 g maslaca.
Poslužite
Za coulis stavimo voće u tavicu s 80 g šećera, zagrijavamo dok se skroz ne otopi, nakon toga miješamo i procijedimo da ne ostanu koštice.
Gasi

Marina Gaši