Zimsko varivo

Vrijeme pripreme
:
Težina pripreme
:
Porcije
:
Sastojci
KoličinaSastojci
200g
crvene leće200g
mrkve500g
batata1/2komada
korijena celera100g
ljutike sitno sjeckane2češnja
češnjaka sitno sjeckana1cm
đumbira sitno sjeckanog1svežanj
svježi peršin4žlice
maslinovo ulje1žličica
kajenskog paprasol
papar
2para
dimljena kobasicaKoraci
U lonac uliti maslinovo ulje te na njemu prepržiti ljutiku, češnjak i đumbir.
Dodati mrkvu narezanu na kolutiće, batat narezan na kockice, celer narezan na komade, leću, sol, papar i kajenski papar te sve dobro promiješati.
Dodati vode tako da prekrije povrće i ostaviti da se kuha cca 30 minuta na srednjoj vatri uz povremeno miješanje. Tijekom kuhanja potrebno je dodavati vode.
U tavi prepržiti kobasicu.
Poslužiti varivo uz kobasicu.