Meso crne slavonske svinje je izvrsne kvalitete zbog specifičnog sastava masnih kiselina i intramuskularnih masnoća koje mesu daju posebnu aromu. Mramorirano meso je tamnije boje, više ph vrijednosti i zadržava veći udio mesnog soka što ga čini izuzetno mekanim i sočnim. Zbog tih svojstava koristi se za dobivanje vrhunskih suhomesnatih proizvoda, a svježe meso je odlično za pripremu raznih kulinarskih poslastica i specijaliteta. U asortimanu Đakovačkih delikatesa nalaze se vrhunski suhomesnati proizvodi od kojih se izdvajaju kulin, slanina, kobasica, kulinova seka, čvarci i šunka. Neki od ovih proizvoda sudjelovali su na HRVATSKI PROIZV OD raznim ocjenjivanjima gdje je njihova kvaliteta nagrađena s respektabilnim brojem bodova i medaljama. Osim toga što se Đakovačke delikatese mogu pohvaliti sa 100 %-tno vlastitim suhomesnatim proizvodima što obuhvaća uzgoj žitarica za hranu svinja, prašenje i uzgoj tovljenika te preradu i proizvodnju. Ova tvrtka ide i u smjeru proizvodnje te korištenja energije iz obnovljivih izvora za vlastite potrebe.