Drniška pršutana

Vrijeme čitanja:1min
Drniška pršutana hero
drniska 1
U zagrljaju Promine, u srcu krškog drniškog kraja, na mjestu stoljetne tradicije proizvodnje vrhunskih gurmanskih specijaliteta, pršuta i pancete, smještena je Drniška pršutana. Vodeći se starom običajnom recepturom proizvodnje drniških suhomesnatih delicija, a istovremeno koristeći modernu tehnologiju kako bi u potpunosti usavršili postupak proizvodnje i otklonili nedostatke u proizvodnji delicija s kojima su se nekadašnja domaćinstva susretala, Drniška pršutana razvija vlastiti brend proizvodnje pršuta i pancete kao izvornih ekoloških specijaliteta drniškog kraja.
drniska 2
bog idealnih mikroklimatskih uvjeta za proizvodnju autohtonih specijaliteta visoke kvalitete i prepoznatljivosti, postupak pripreme, sušenja i zrenja delikatesa odvija se u moderno opremljenom pogonu u Razvođu, općini Promini (bivša općina Drniš) u Šibensko-kninskoj županiji, dok su logistički i prodajni centar smješteni u Splitu. Naposljetku, Drniška pršutana sve svoje napore usmjerava prema jednom cilju, a to je neizmjerno zadovoljstvo njihovih kupaca.
drniska 3

Pršut

Priča o kralju gastronomskih delicija drniškog kraja započinje još u ona davna vremena kada su legije antičkih Rimljana hodale po ovim prostorima ostavivši za sobom recept koji će u sljedećim stoljećima baštiniti stare drniške obitelji.
drniska 4

Panceta

Zbog svoje iznimne hranjive vrijednosti i dugotrajnosti, panceta je stoljećima bila nezamjenjivi specijalitet kuhinje brdovitih predjela krškog kraja zasluživši tako naziv kraljice suhomesnatih delicija Dalmacije.