Obavijest

Obavijest kupcima o opozivu proizvoda

Poštovani kupci, tvrtka METRO Cash & Carry Hrvatska zaprimila je informaciju o prisutnosti etilen oksida ili oksirana (ETO) u proizvodima:

Metro Chef sladoled s okusom menta čokolade (eng. Mint chocolate) 2,5l, proizvođača Froneri (LOT broj/batch PL0051, rok valjanosti: 28.2.2022., EAN (GTIN): 4337182153306) 

Navedeni proizvodi preventivno su opozvani s tržišta zbog zdravstvene nesukladnosti. Neovisno o tome što procjena rizika ukazuje da bi potencijalni kronični rizik za ljude mogao biti povezan samo s dnevnom i dugoročnom potrošnjom ovih proizvoda u velikim količinama, što nije uobičajeni način konzumacije, METRO Cash & Carry Hrvatska odlučio je, nakon što je utvrđena prisutnost navedene tvari u proizvodima, obavijestiti kupce o povlačenju i opozivu.

Ako ste kupili navedene proizvode, METRO Vas poziva da ih vratite u najbliži METRO centar, gdje će Vam cjelokupni iznos biti vraćen. Opoziv se odnosi isključivo na navedene proizvode sa spomenutim LOT brojevima. 

Ispričavamo se zbog mogućih neugodnosti prouzrokovanih kupnjom proizvoda i zahvaljujemo na razumijevanju.  S poštovanjem, METRO Cash & Carry d.o.o.