Hrvatski proizvod: Kogutex tjestenine

Vrijeme čitanja : 1 min
Hero vizual KOGUTEX

Zagorski mlinci KOGUTEX su mlinci isključivo rađeni ručno prema strogoj proizvođačkoj specifikaciji, ali i tradiciji.

Hrvatska kvaliteta hrvatske tjestenine

Tvrtka KOGUTEX Tjestenine d.o.o. iz Jertovca, Konjščina, bavi se ručnom proizvodnjom  autohtonog proizvoda iz Hrvatskog zagorja, zagorskih mlinaca, proizvoda zaštićenog oznakom zemljopisnog podrijetla, već 18 godina pod vlastitim brandom KOGUTEX. Nositelji su prava korištenja znaka Hrvatska kvaliteta za svoj proizvod. 

Natjerati mlinac na svoj mlin

S ciljem kontinuiranog održanja kvalitete ovog specifičnog proizvoda koja je presudna u razvoju tvrtke, intencija im je zadržati mjesto lidera na tržištu kao proizvođač s kapacitetom od preko  220 tona ručno proizvedenog proizvoda godišnje. Upisani su i u registar poljoprivrednih gospodarstava u Republici Hrvatskoj, a tvrtka je 100% u privatnom vlasništvu. Njihov proizvodni tim čini 14 stručno obučenih zaposlenica za taj tip proizvodnje. Kupnjom Zagorskih mlinaca KOGUTEX kupcu jamče originalnost i autentičnost proizvoda pod strogim mjerama kontrolirane proizvodnje, priznate kvalitete i lokalnog podrijetla.

Mlinci na zagorski

Zagorski mlinci KOGUTEX su mlinci isključivo rađeni ručno prema strogoj proizvođačkoj specifikaciji od bijelog glatkog brašna, malo soli i vode, nisu laminirani, niti ekstrudirani, niti proizvedeni industrijskim načinima. Tijesto se ručno razvlači, peče na zagrijanim metalnim površinama  – pećima i suše se na drvenim policama do gotovosti. Prepoznatljive su ambalaže, izgleda i lomljive teksture.