Hrvatski proizvod: PISINIUM

Vrijeme čitanja : 2 min
PISINIUM

Tradicionalni okusi i mirisi Istre skrivaju se u proizvodima Pisinium, delikatesama spravljenima po receptima koji se stotinama godina prenose iz naraštaja u naraštaj.

Pisinium 940x530_3

Tradicija utkana u svaki zalogaj

Tradicionalni okusi i mirisi Istre skrivaju se u proizvodima Pisinium, delikatesama spravljenima po receptima koji se stotinama godina prenose iz naraštaja u naraštaj.

Naziv potječe od latinskog naziva za Pazin, mjesto gdje živi obitelj Hreljak, vlasnici tvrtke, a ujedno je to i mjesto gdje je poduzeće osnovano.

Istarski pršut nadaleko je poznat kao gastronomska delicija, a ovaj proizvode u modernim postrojenjima, pri čemu on zadržava prepoznatljive arome jedinstvene istarskom pršutu.

Pisinium 940x530_2

Očuvanje istarskih okusa i mirisa

Pisiniumov istarski pršut nema umjetnih konzervansa, a dobiva se od svinja hranjenih domaćom hranom uzgojenom na farmama. Od klanja do proizvodnje ne prolazi više od tri dana, a svaki pršut na sebi ima markicu koja garantira sljedivost, jer upućuje na pojedinačnu svinju od koje je proizveden. Originalan, tradicionalni okus hrane postiže se ručnim utrljavanjem morske soli, crnog papra, svježeg češnjaka, lovora i ružmarina u svježi svinjski but, koji se zatim suši na zraku tijekom najmanje 12 mjeseci.

Pisinium kontinuirano investira u proširenje, unaprjeđenje i održivost proizvodnje, poput ambalaže za koju se upotrebljava 80 posto manje plastike, a koja se u potpunosti može reciklirati.

Pisinium 940x530_1

Brojke iza mesnih delicija

Tvrtka broji 70 zaposlenih koji ulaganjem znanja i iskustva te primjenjivanjem moderne tehnologije i znanosti u proizvodnji, godišnje proizvedu 1.500 trajnih i polutrajnih suhomesnatih delicija. U hali za proizvodnju od 3000 m2, moguće je pronaći od autohtonih proizvoda do proizvoda proizvedenih na istarski način.