Crafter's pivovara

Vrijeme čitanja : 2 min
CRAFTERS PIVOVARA

Za sebe kažu kako pivo kuhaju da bi nazdravili ideji i stvaralačkom zanosu, zapljeskali svakom pokušaju i poklonili se uspjehu. Predstavljamo Crafter's pivovaru.

Craft je vještina stvaranja

Pivovara Crafter's je s radom krenula 2016. godine u Ivanić-Gradu, da bi već 2017. preselili u novi suvremeni pogon nedaleko od Zagreba, u Lepovici. Međutim, promjena lokacije i tehnološki iskorak nisu utjecali na misao vodilju ovog hvale vrijednog projekta. Za sebe kažu kako pivo kuhaju da bi nazdravili ideji i stvaralačkom zanosu, zapljeskali svakom pokušaju i poklonili se uspjehu.

Njihova piva strogo poštuju temeljna obilježja svih pivskih stilova, ali svako od njih ujedno sadrži i prepoznatljivi Crafter's potpis. Upoznajmo neka!

Crafter's PALE ALE – American Pale Ale

Ako pomišljate krenuti u potragu za početkom craft-revolucije, reći ćemo vam odmah kako ne trebate ići dalje od početka 80-tih i pojave American Pale Ale. Crafter's Pale Ale odvest će vas u to romantično doba, kroz arome i okuse koje pružaju hmeljevi Cascade. Isti se koriste upravo u originalnom Pale Aleu, uz pitku pratnju Citre koja podrazumijeva puno citrusnih aroma i okusa, dok je za gorčinu zadužen Chinook. 

Crafter's HOPPER – Session IPA

Nježna kombinacija cvjetnih, biljnih i citrusnih aroma uz polusuho tijelo i sladni završetak, čini ovo pivo sposobnim ugasiti svaku žeđ... sa stilom. K tome, niži postotak alkohola pridonosi ugodnosti njegova ispijanja – čak i ako popijete koju više!

Crafter's ESCAPE – English IPA

Tradicionalna engleska receptura začinjena plemenitim europskim i američkim hmeljevima otkriva nam mnogima još uvijek neistražene pivske svjetove. Lagano sladno tijelo obogaćeno citrusom stoji iza nevjerojatno prigodnog okusa ovog piva... doista prikladnog za svaki dio dana!