Buzdovan cider

Vrijeme čitanja : 1 min
BUZDOVAN CIDER

Ekipa iza ovog osvježavajućeg pića prepoznala je dvije ključne stvari: potencijal domaće jabuke još uvijek je neostvaren i tradicija proizvodnje jabučnice je gotovo potpuno zaboravljena.

S jabučnicom još nije gotovo

Nježnog okusa i brutalnog naziva, Buzdovan je trenutačno jedini hrvatski cider. Ekipa iza ovog osvježavajućeg pića prepoznala je dvije ključne stvari: potencijal domaće jabuke još uvijek je neostvaren i tradicija proizvodnje jabučnice je gotovo potpuno zaboravljena, ali s jabučnicom još nije gotovo.

Strogi u proizvodnji, Nježni u okusu

Buzdovan cider se proizvodi od 100% domaćih, ručno branih i posebno selektiranih jabuka. Još kad strogoj selekciji dodamo i i stroge kriterije u proizvodnji koji uključuju kontroliranu preradu, fermentacijom i ekstra njegu, dobivamo jednostavno vrhunski proizvod.

Dugotrajan okus koji se dugo pamti

Red Apple Cider je aromatičan, lagan i privlačan cider. Osjete se note voćnog mirisa fermentiranih, zrelih, crvenih jabuka koštuničastog voća i vanilije. U ustima je polu suh, dobro izbalansiran, lijepe strukture i umjerene karbonizacije popraćen okusom crvene jabuke i vanilije. Razigrana kiselost doprinosi dugotrajnosti okusa. Sam opis pokreće žeđ!